Een uitgebalanceerd bewegingsprogramma Qigong

In het bewegingsprogramma dat Salbar Health Concept aanbiedt worden westerse en oosterse methoden geïntegreerd. Het is geen vervanging voor de sportschool, maar een preventief programma, gericht op het vinden van de balans tussen lichaam en geest. Naast westerse technieken worden ook eeuwenoude oosterse bewegingskunsten gebruikt zoals Qigong, Tai-Chi en Yoga. Qigong [spreek uit als: Tjiekhoeng] is de Chinese kunst van het bewegen en ontspannen die in China als onderdeel van de geneeskunde wordt beschouwd.

Qigong betekent “innerlijke kracht”. Het is een systeem van vloeiende bewegingen en speciale ademhalingstechnieken die bedoeld zijn om de geest sterker te maken en daarmee het lichaam te beschermen tegen ziekten.

Qigong is een methode om spieren en gewrichten te ontspannen en de werking van organen te reguleren. Het maakt mensen rustiger en beter bestand tegen stress en het verhoogt hun vitaliteit en concentratievermogen.

In combinatie met andere methoden kan Qigong bijdragen aan het streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam.

In het netwerk van Salbar is een Qigongleraar beschikbaar die individuen en groepen een aantal belangrijke Qigong-oefeningen kan leren